EtusivuPalokuntatoimintaNuorisotoiminta

Nuorisotyö

SPEK Lappi vastaa Lapin alueen palokuntanuorisotyöstä.Vuosittain järjestetään koulutuksia ja tapahtumia niin nuorisotyön ohjaajille kuin palokuntanuorillekin. Vuoden suurin tapahtuma on kesäisin järjestettävä palokuntanuorten leiri. Nuorisotyötä koordinoi aluejohtaja yhdessä Lapin pelastusliitto ry:n nuorisotyötoimikunnan kanssa.

Pentti Leskio-rahastosta on jaettu Lapin alueen palokuntanuoriso-osastoille avustuksia varustehankintoihin jo 20 vuoden aikana yli 20 000€. Nuoriso-osastot voivat hakea vapaalla anomuksella tukea hankintoihin. Anomukset osoitetaan Lapin Pelastusliitto ry:lle helmikuun loppuun mennessä. Lue lisää tästä.

Tutustu nuorisotyön toimintaohjeeseen tästä.

Palokuntanuorisotyön missio

Lapsi ja nuori ovat palokuntanuorisotyössä keskipisteenä. Lasten ja nuorten tulee viihtyä toiminnassa ja kokea onnistumisen riemua.

Palokuntanuorten arvot

Tasapuolisuus ja välittäminen: Palokuntanuori arvostaa ja huomioi toisia.
Turvallisuus ja vastuu: Palokuntanuori osaa ja uskaltaa toimia erilaisissa tilanteissa.
Luotettavuus: Palokuntanuori on luotettava ja vastuuntuntoinen.

Palokuntanuorten tavoitteet

Kasvatukselliset: Tukea nuorten kehittymistä itsenäisiksi, itseensä luottaviksi ja yhteistoimintaan pystyviksi.

Koulutukselliset: Valmius toimia itsenäisesti. Oikein ja turvallisesti kaikissa tilanteissa. Ihmishengen pelastaminen erityisenä painopisteenä.

Turvallisuusviestinnälliset: Herättää ja edistää myönteistä asennoitumista turvallisuudesta huolehtimiseen ja turvallisuusasioiden edistämiseen.